Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Autisme Positief

september 25 @ 08:00 - 17:00

Het Prikkelprofiel is een methodiek waarbij je met behulp van een werkboek en een kaartspel kinderen en jongeren van 8 tot 16 jaar kan begeleiden in het maken van een eigen Prikkelprofiel (signaleringsplan). Het kind leert door het Prikkelprofiel hoe hij zijn prikkelverwerking is en hoe hij met zijn prikkels en overprikkeling om moet gaan. Door het werken met het werkboek en het kaartspel krijgt hij handvatten die hij dagelijks kan toepassen om sneller weer in de groene fase (relaxt zijn) kan komen en hier langer in kan blijven.

Nynke heeft de diagnose autisme sinds 2014. Vanuit het autisme heb zij veel last van overprikkeling, waardoor zij lange tijd niet goed kon functioneren. Jarenlang heeft zij diverse vormen van begeleiding gehad en pas na haar diagnose kreeg ze de juiste begeleiding. Een groot onderdeel hiervan was de bewustwording op gebied van prikkels en hoe zij hier het beste mee om kan gaan. Nu heeft zij hier meer inzicht in, voelt de signalen van haar overprikkeling sneller en weet wat ze kan doen om weer rustiger en blij te worden. Met haar prikkelprofiel lukt het haar steeds beter om de grenzen te voelen, aan te geven en te hanteren. En die balans gunt Nynke iedereen die moeite heeft met prikkels.

Het Prikkelprofiel geeft haar plezier terug in haar leven en daarom vind ze het zo ontzettend goed dat dit er is, zodat het kinderen en jongeren kan helpen, maar ook de docenten, hulpverleners en ouders.

Aanmelden gaat via de website van autisme positief. www.autismepositief.nl/

Gegevens

Datum:
september 25
Tijd:
08:00 - 17:00
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

Verbindingsboerderij de Koolberg
Koolberg 3
Westerbeek, Noord-Brabant Nederland
+ Google Maps